Wat is hypnose

Wat is hypnose

Als je in hypnose bent is jouw lichaam en geest in een opperste staat van concentratie en volledige ontspanning. De combinatie van de concentratie en de ontspanning zorgen ervoor dat je in een diepe trance (hypnose) raakt. Het geeft een heerlijk, ontspannen gevoel!

Hypnose wordt opgewekt voor een therapeutisch doel en is een heel natuurlijke stand. Hypnotherapie is heel doeltreffend en vaak bemerk je al snel een positief verschil of verbetering.

De aanwijzingen van de therapeut zullen in de lijn liggen van jouw verwachtingen en (persoonlijke) doelstellingen. Hypnotherapie richt zich op het opheffen van je beperkingen. Ik heb al veel mensen mogen helpen. Voor mij is hypnotherapie een fijne, doeltreffende manier van therapie en heb er al veel mooie resultaten mee mogen behalen.

In combinatie met de therapeutische coachgesprekken die ik vooraf houd kunnen we de klacht of het probleem bij de wortel aanpakken. Door onbewust gedrag bewust te maken krijg je er meer grip op. Zo pakken we de klacht of het probleem aan met het bewustzijn  én het onderbewustzijn.

Ons onderbewustzijn is bij de geboorte leeg. In de loop der jaren komen hier allerlei ‘programma’s” op te staan. Ik noem het programma’s, omdat hier alle gewoontes en gedragingen worden opgeslagen (positief of negatief), net als bij een computer, alleen is de opslagcapaciteit hier onbegrensd. Ook ontstaan hier emoties en beschermd onze persoonlijkheid tegen veranderingen. Het onderbewustzijn kan 8 tot 9 dingen tegelijk. Een hypnotherapeut werkt met het onderbewustzijn.

De programma’s (goed of slecht voor je) zijn geïnstalleerd en zullen niet veranderen. D.m.v. hypnotherapie kunnen we direct contact maken met het onderbewustzijn. Hier brengen we dan ‘veranderwerk’ aan (resetten).

Natuurlijk mag je altijd contact met mij opnemen als er nog vragen zijn of als er meer informatie gewenst is. Mijn contactgegevens staan ook op deze site, onder het kopje “contact” en op de homepagina.

Wie weet tot snel! Maken we samen de balans op naar een nieuw begin!

Sinds kort worden alle sessies ook online aangeboden. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!