Over de praktijk

Ik zal mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Sandra Bakker en ik heb Hypnose Praktijk Sandra opgestart, omdat ik graag mensen wil helpen en hypnose en NLP Coaching prachtige tools zijn om dit goed te kunnen doen! Vooral mensen die in deze (te) drukke maatschappij door de bomen het bos niet meer zien kunnen veel baat hebben bij hypnosetherapie en NLP Coaching. Naast hypnotherapie was mijn keuze om een opleiding te gaan doen tot NLP Coach snel gemaakt. Deze diepere manier van coachen past goed bij hypnotherapie. NLP is een wereldwijde succesfactor.

Ik ben afgestudeerd Internationaal Register Hypnotherapeut en NLP Coach. Hypnose en NLP coaching zijn prachtige tools en het staat heel dicht bij mijn eigen ideeën om mensen doelgericht te kunnen helpen. Hypnose Praktijk Sandra staat voor het opmaken van de balans in jouw leven en jou bewust te laten worden van jezelf. Ik maak graag tijd vrij voor mijn cliënten en ben van mening dat ik iedereen goed kan helpen door de klachten of problemen langs alle kanten te belichten. Door uitgebreide therapeutische coachgesprekken te houden komen we samen tot een mooie verwerking of oplossing.

Zo behandel ik ook stress, burn-out klachten, als je vastloopt in het leven of op een kruispunt staat en het even niet meer weet. Zelf heb ik een aantal jaren geleden oververmoeid thuis gezeten, omdat ik altijd veel te veel hooi op m’n vork nam. Ik liet mezelf meesleuren in de drukke maatschappij en wilde alles doen en zijn. Een fulltime baan met veel overwerk, het huishouden, een paard, een sociaal leven, een paar hobby’s, sporten en helpen waar nodig.
Alle uren van de week waren goed gevuld en vaak moest ik afspraken verschuiven of afzeggen, omdat ik tijd tekort kwam. En natuurlijk was ik vaak moe, maar ik ging gewoon maar door. Want, zo hoorde het toch? Ik kan je vertellen dat het niet zo hoort, maar dat de maatschappelijke druk als groot ervaren wordt, waardoor je makkelijk over je eigen grens gaat. Het gevoel hebben dat je achter de feiten aanloopt.

En is het wel zo normaal dat wij als mensen zo’n druk leven leiden? Wat is normaal tegenwoordig in deze snelle, drukke tijd?
Dat we voordat we dertig zijn een vaste, goede baan hebben (presteren), een mooi huis, twee kinderen, een mooie auto (of auto’s) voor de deur, een hond, feesten, dure merkkleding dragen, een druk sociaal leven, drie keer per jaar op vakantie gaan, etc. etc.? Het lijkt er soms wel op, terwijl de maatschappij toch echt veranderd is. Het vinden van een baan is niet meer zo vanzelfsprekend. Of het krijgen van kinderen. Ook financieel is er het één en ander veranderd. Maar ook de mens zelf is veranderd. Vroeger was het normaal dat je trouwde en kinderen kreeg. Tegenwoordig willen we eerst maar eens kijken wat er allemaal in de wereld te beleven valt voordat we aan de “serieuzere zaken” van het leven beginnen. Het gebeurd steeds vaker dat stellen op oudere leeftijd pas gaan trouwen, kinderen krijgen of een huis kopen. De tijden zijn veranderd.

We leven ook in een maatschappij waarin er meer van ons verlangt wordt. Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om de balans op te maken. Iedereen heeft het druk en er moet vooral heel veel. Vaak willen we ook niet onder doen voor de ander. Dat geeft stress.

Ook op het werk wordt er steeds meer van ons verlangt. Waar er vroeger twee mensen werkten is dit nu een functie voor één persoon geworden en moet je vaak maar “stressbestendig” zijn zoals er ook in de vacatures staat.
Het is dan ook daarom dat er zoveel mensen thuis zitten met een burn-out of allerlei vage klachten hebben die vaak te wijten zijn aan stress.

En natuurlijk moeten de rekeningen betaald worden en bestaat het leven niet alleen uit leuke dingen, maar dat er een nieuwe balans gevonden moet worden in ons drukke leven tussen alle druk en jezelf is een feit. We leven nu eenmaal niet hetzelfde meer als 40 jaar geleden waarin de man vaak nog werkte van half negen tot vijf en de moeders thuis waren bij de kinderen. De wensen waren toen ook anders, er was minder luxe en een minder maatschappelijke druk.

Is er wel tijd om de balans op te maken?

Sommige mensen krijgen pas de tijd om de balans op te maken als het al te laat is.

Gewoon maar doorgaan en alle tekenen van het lichaam en geest negeren lijken in onze aard te gaan zitten, maar kost jaren van herstel. Wat ik met de aanpak in mijn praktijk wil bereiken is dat men eerder symptomen van stress kan erkennen, zodat een lange weg terug niet nodig is. We hebben allemaal 5 zintuigen (sommigen 6). Maar in deze drukke tijden vergeten we deze vaak te gebruiken voor onszelf, omdat we standaard overprikkeld worden door geluid, geuren, drukke beelden, enz. Onze zintuigen hebben we op een automatische piloot gezet om de overprikkelingen wat te doen verminderen. Maar we vergeten ze nu te gebruiken voor onszelf en onze gezondheid. En we hoeven ze ook eigenlijk niet meer echt te gebruiken. De mens is in de loop der jaren steeds verder van de natuur verwijderd. Waar we vroeger in de oertijd het bos in moesten om ons te voorzien van voedsel, halen we het nu, verpakt, geurloos en wel bij de supermarkt om de hoek waar we met de auto naar toe gaan. We hoeven niet meer zo alert te zijn, te ruiken, voelen, horen en uit te kijken. Bij een verkoudheid of pijn slikken we paracetamol en voelen we niet meer wat we moeten voelen.

Het wordt ons allemaal heel erg makkelijk gemaakt. Doordat wij onze zintuigen bijna niet meer volop gebruiken lijken we wat afgestompt. Onze zintuigen lijken wel lui. Zonde, want als we deze zintuigen gebruiken zouden we veel dingen, zoals stress of ziekte kunnen voorkomen en kunnen we gelukkiger en gezonder zijn. Geluk en gezondheid staan voor een betere kwaliteit van leven! Hypnose Praktijk Sandra gaat met jou de balans weer opmaken door je bewust te laten worden van jezelf en het leven in het hier en nu.

Door je goed te voelen en positief in het leven te staan kun je veel meer bereiken dan met je oogkleppen op door te daveren met de kudde mee. Durf jezelf te zijn en je zult zien dat je dan zelf een kudde creëert! Mensen volgen graag inspirerende mensen en ook jij kunt een prachtig, inspirerend, ontspannen, gezond mens zijn. Laat je sterke kant naar voren komen en word wie je altijd al had willen zijn! Krijg weer grip op jezelf, jouw gezondheid, zelfverzekerdheid en geloof weer in jezelf.

Je zorgen maken of piekeren om morgen heeft geen enkele zin, omdat die dag er nu nog niet is. Dat is iets anders dan vooruit plannen. Vooruit plannen heeft te maken met timemanagement en hoeft niet stressvol te zijn. Ook met timemanagement ben je bij mij aan het juiste adres. Genieten van de dingen die je doet en daar ook bewust van zijn. Hoe om te gaan met stress en sterker in het leven te staan.

Hypnose Praktijk Sandra helpt jou hierbij! Door middel van hypnose en coaching kunnen we het probleem of de klacht zelf snel en doeltreffend aanpakken. Je kan anders tegen je klachten aan gaan kijken en daardoor ook anders tegen jezelf. Je haalt het beste uit jezelf naar boven. Wie wil er niet méér ontspannen en zelfverzekerder door het leven? Het “lekker in je vel” concept kan iedereen leren!

Voor meer informatie of een intakegesprek over jouw probleem kun je altijd contact met mij opnemen. Onder het kopje “contact” en op de homepage vind je alle gegevens. Als je wilt kun je ook het contactformulier invullen en zal ik zo snel mogelijk reageren.

Hartelijke groet, Sandra