NLP Coaching

NLP Coaching

Bezoek de nieuwe website en vind daar alle updatet info: http://www.sandrabakker.com

Met NLP kom je snel tot de oplossing van je probleem!

Door middel van gespreks- en coachingtechnieken kom je snel tot de inzichten en hulpbronnen waar je naar zoekt. Je krijgt deskundige begeleiding van en er wordt gekeken naar wat voor jou de beste behandelmethode is. Er wordt goed gekeken naar wie jij bent en met welke klacht of probleem je komt. Dit kan heel uiteenlopend zijn. Loop je vast in het leven? Heb je last van angsten? Onzekerheden? Heb je moeite met het nemen van (belangrijke) beslissingen? Last van stress? Pieker je veel? Zit je in een rouwproces? Ben je somber ingesteld?

Alles heeft vaak een achterliggende oorzaak en daar gaan we samen goed naar kijken, zodat we de klacht of het probleem bij de wortel aan kunnen pakken. Met de juiste benadering, vragenstelling en behandelmethode komen we er samen aan uit. Er zal gekeken worden naar lichaamstaal, taalgebruik, de bewuste en onbewuste manieren van communiceren en gedragspatronen. NLP heeft diverse technieken om zowel vanuit het bewuste als vanuit het onderbewuste zaken opgelost te krijgen. Ook zal er een concreet doel gesteld worden. Het geeft veel rust als je tot goede inzichten komt, zodat je klachten of problemen kunt gaan verwerken en oplossen. Door NLP kun je een andere manier van waarneming creëren ten aanzien van de klacht, waardoor deze verminderd of zelfs helemaal opgelost wordt.

NLP betekend Neuro Linquistisch Programmeren.

-Neuro: Het woord neuro is afgeleid van neuron (zenuwcel). Innerlijke ervaringen worden door middel van neurologische, oftewel zintuiglijke processen beleefd. Alles wat je voelt, denkt en ervaart komt volgens NLP voort uit het zenuwstelsel.

-Linguïstisch: Linguïstisch betekent taalkundig. Door middel van taal structureer je (volgens NLP) de ervaringen, oftewel de neurologische processen. Uit deze processen door taal ontstaat een systeem van ideeën, overtuigingen, herinneringen en verwachtingen. Dit wordt ook wel een wereldmodel genoemd.

-Programmeren: Met NLP staat kunnen we het programmeren voor het reorganiseren van het eigen systeem. Ervaringen die zich hebben vastgezet in jouw systeem kunnen opnieuw worden georganiseerd en anders worden benoemd, zodat er ook een andere kijk op komt. Deze nieuwe ‘programmering’ kan leiden tot een andere beleving, kijk en ervaringen van de klacht of het probleem en geeft nieuwe mogelijkheden en handelingen in de interactie met de omgeving.

Als NLP Coach ben ik ook voorstander van cognitieve gedragstherapie. Het veranderen van gedrag en gedachten kunnen er voor zorgen dat je grote stappen maakt. De denkwijze ten opzichte van de klacht veranderen kost soms veel moeite, maar heeft een verbluffend goed resultaat. Sommige klachten kunnen voortkomen uit een negatieve manier van denken. Je gedachten en je gedrag zijn met elkaar verbonden. Door een aanpak van beide aspecten kan dit leiden tot een vermindering of oplossing van de klacht of het probleem.

NLP is in principe een kortdurende, oplossingsgerichte behandelmethode. Er is dus geen vastgestelde duur voor de behandeling. Wel kan er vooraf, afhankelijk van de klacht of het probleem, het aantal sessies ingepland worden. Er kan natuurlijk altijd verlengd worden, mocht dit noodzakelijk zijn.

Spreekt deze persoonlijke aanpak en benadering jou aan? Wil je betere inzichten krijgen en je leven veranderen? Wil je sterker worden, positiever in het leven staan of een betere manier vinden om met zaken om te gaan? Dan is NLP echt iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om te zien of ik jou kan helpen. Wie weet tot gauw.

Sinds kort worden alle sessies ook online aangeboden. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Hartelijke groet,

Sandra