Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent

Gezond eten en een gezonde leefstijl, wat houdt dat eigenlijk in? In mijn optiek is een “gezonde” leefstijl een normale leefstijl. Als je weet wat je eet en drinkt en je gezonde verstand gebruikt kan er niet veel misgaan. Toch worden we regelmatig in de verleiding gebracht en worden we om de tuin geleidt als het gaat om “gezonde voeding”. Alles wordt prachtig aangeprezen en denken we regelmatig iets goeds en gezonds te kopen voor ons (en ons gezin), omdat het simpelweg op de verpakking staat. Helaas is dat in de meeste gevallen niet zo. Suikers, zout en allerlei smaak-, geur- en kleurstoffen worden aan ons eten toegevoegd, waardoor we veel meer slechte stoffen binnenkrijgen dan we zouden willen. Eerlijke producten zijn er heus wel, maar dan moet je wel goed op de verpakkingen kijken naar wat er in zit.

Het meest gezond is dus om lekker zelf te koken, met verse producten, zodat je precies weet wat er in je eten zit. Daarnaast is het wel fijn als je dan ook nog weet wat je van welke voedingsstoffen nodig hebt. En vooral bij dat laatste kun je wel wat professionele hulp gebruiken. Aan de hand van jouw gegevens ga ik uitrekenen wat je nodig hebt om af te vallen of aan te komen en geef je advies over een gezonde leefstijl die dicht bij jouw eigen leefstijl ligt. Zo heb je niet het gevoel dat je iets vol moet houden, maar dat je je leefstijl een beetje bijschaaft om gezonder te worden en dus lekker in je vel te zitten!

Je krijgt begeleiding over een gezonde leefstijl, over jouw gezondheid, over voeding en beweging. Daarnaast ben ik een ervaren coach en kunnen we samen kijken waar voor jou de struikelblokken liggen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om een positieve gedragsverandering waarvan we er naar streven dat deze blijvend is. Je investeert immers in een lang, gelukkig en gezond leven! Een soort cadeautje wat je jezelf geeft!

VERGOEDINGEN
Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) krijg je in de meeste gevallen een vergoeding vanuit je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent. Vraag dit even goed na bij jouw zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt.